Confidenţialitate

Iași: Acuzații de malpraxis la cea mai mare maternitate din zona Moldovei

Mai multe cadre medicale de la Spitalul de Obstretică și Ginecologie Cuza Voda din Iași sunt acuzate de abuz în serviciu și vătămarea fătului.

Ancheta procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași a fost demarată în urma unei plângeri făcute de o femeie care suține că ar fi născut un bebeluș mort din cauza neglijenței medicilor.

Femeia aștepta să aducă la viață cel de-al treilea copil, dar după 37 de săptămâni de sarcină a născut un făt mort.

Potrivit necropsiei, este vorba de o fetiță de 2800 de grame, perfect sănătoasă, dar a cărei moarte s-ar fi datorat axfixierii intrauterine.

Femeia susține că deși în urma investigațiilor făcute în a 36 a săptămână de sarcină s-ar fi impus intervenția chirurgicală, aceasta a fost amânată fără motiv.

Reprezentanții maternității susțin însă contrariul.

”Sunt acuzate niște doctorițe care au examinat-o și care au constat că doamna respectivă avea membranele intacte, nu avea naștere declanșată. Dacă ar fi avut naștere declanșată , dacă ar fi avut contractii , atunci se impunea internarea. Era la a treia naștere, solicitase cezariana care însă nu era o indicație în acest caz”, a declarat prof.univ.dr. Mircea Onofriescu.

Cei doi medici ai spitalului urmează să fie conduși la audieri.