Confidenţialitate

Iași: 11 noi infecții cu tulpina Delta

Autoritățile sanitare ieșene au confirmat, miercuri, 11 noi infecții cu tulpina Delta a SARS-CoV-2.

7 dintre acestea au fost identificate în zona Pașcani.

De altfel, toți cei 4 pacienți internați în stare gravă la ATI de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași sunt din Pașcani.

“Bănuim ca este vorba de o mobilitate foarte mare în zona respectiva, adică multe persoane care vin din afara tarii în aceasta perioada. Am cerut sa mi se facă o situație cu numărul de persoane venite din străinătate pe fiecare localitate în parte. În același timp, la numărul de cazuri noi, Iasul reprezinta 10% din totalul pe tara, ceea ce ne îngrijorează foarte mult”, a declarat șeful Direcției de Sănătate Publică Iași.

“Un alt lucru îngrijorător este faptul ca multe persoane care vin din afara au documente false care chipurile dovedesc fie vaccinarea fie ca au trecut prin boala. De exemplu, sunt persoane care aduc dovezi de vaccinare și spun ca nu au mai fost în România de doi ani și au fost vaccinați în România. Sau un grup mare de persoane care vin din zone diferite ale Marii Britanii dar aduc dovada ca s-au îmbolnăvit în același interval de timp. Sigur am informat organele de specialitate care sa verifice aceste aspecte”, a adăugat Vasile Cepoi.

La Iași, numărul total al infecțiilor cu tulpina Delta a ajuns la 24.

La nivel național, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, miercuri, 159 de cazuri noi de SARS-CoV-2 și un deces asociat Covid.

În secțiile de Terapie Intensivă, sunt internaţi 47 de pacienţi Covid.

Potrivit GCS, de la debutul pandemiei, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.082.710 cazuri de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

1.047.444 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

Situația epidemiologică a cunoscut o curbă ascendentă în ultimele zile.

De la jumătatea lunii iunie şi până în urmă cu o săptămână, nu au mai fost bilanţuri zilnice cu peste 100 de contaminări.