Ianuarie, luna vacanțelor la reducere

Prima lună a anului este întotdeauna perioada perfectă pentru a vă rezerva o vacanță. Tarifele la agențiile de turism sau la companiile aeriene scad simțitor. Așadar, dacă nu v-ați epuizat toate economiile de Crăciun și de Revelion și, în plus, dacă mai aveți zile libere, acum e momentul să scotociți site-urile pentru a găsi cele mai bune oferte.

 

De pildă, cei care vor să meargă la munte trebuie să știe că după sărbători tarifele la cazare scad cu 30-40 la sută. Cel mai bine ar fi să alegeți stațiunile mai puțin aglomerate, precum Fundata, Vatra Dornei, Arieșeni sau Moeciu.

 

Și pentru străinătate sunt oferte bune. De exemplu, un portal de turism are lichidare de stoc la pachetele city-break. Până la sfârșitul lunii ianuarie, vacanțele de acest gen pot fi cumpărate cu reduceri de până la 60 la sută. Ca să dau și câteva exemple: un city-break la Veneția costă de la 109 euro, la Paris – de la 149 de euro sau la Roma – de la 119 de euro.

 

Sunt oferte și pentru vacanțele la schi. Pentru noi, cea mai apropiată destinație este Bulgaria, stațiunea Bansko fiind tot mai căutată de români. Aici, tarifele încep de la 100 și ceva de euro pentru trei nopți. Evident, cea mai solicitată destinație pentru schi rămâne Austria, însă românii pasionați de sporturi de iarnă au început să descopere și Elveția, Franţa și Italia.

 

Pentru vacanțele de vară, nu uităm că până la sfârșitul lunii martie putem achiziționa pachetele pentru destinații interne ori externe la prețuri reduse cu până la 35-40 la sută. Este perioada de Înscrieri Timpurii. Practic, intri pe site-ul unei agenții, găsești destinația dorită și hotelul care îți convine și le rezervi. Trebuie achitat un avans de cel puțin 50% în termen de 48 ore de la emiterea facturii, iar diferența se plătește până pe 31 martie. Sunt agenții care acceptă și plata în rate, prin intermediul cardurilor de cumpărături.

 

Articole Similare