Ian McKellen renunţă la 1,4 milioane de dolari, refuzând să îşi scrie memoriile

Actorul britanic Ian McKellen a renunţat la un onorariu de 1,4 milioane de dolari, pe care l-ar fi primit dacă şi-ar fi scris memoriile, însă a considerat că retrăirea unor amintiri mai vechi ar fi fost extrem de dureroasă pentru el, informează contactmusic.com, citată de News.ro.

Actorul semnase anul trecut un contract de 1,4 milioane de dolari cu editura Hodder & Stoughton, însă a anulat ulterior acel contract şi a predat editurii avansul pe care îl primise.

”Mi-am rezervat nouă luni pentru acest proiect şi primisem un avans foarte consistent”, a declarat starul britanic, duminică, la Oxford Literary Festival. ”Apoi, am trimis banii înapoi”.

”Era prea dureros pentru mine. Nu am vrut să mă întorc în trecutul vieţii mele şi să îmi imaginez lucruri pe care nici până acum nu le-am înţeles prea bine. Intimitatea vieţii mele, nu ştiu nici eu prea bine de ce, nu are absolut nimic de-a face cu profesia mea. Aşadar, asta e, îmi pare rău, dar nu pot să fac asta”, a spus Ian McKellen.

Volumul său de memorii ar fi trebuit să includă detalii despre felul în care Ian McKellen a luat decizia de a anunţa în mod public că este homosexual, în 1988, într-o epocă în care o astfel de dezvăluire putea să distrugă pentru totdeauna cariera unui artist.

Ian McKellen, născut pe 25 mai 1939, este cunoscut publicului din România pentru rolul vrăjitorului Gandalf din francizele cinematografice “Stăpânul inelelor” şi ”Hobbitul” şi pentru rolul Magneto din trilogia “X-Men”. A primit două nominalizări la premiile Oscar, decernate de Academia de film americană, şi a câştigat un Glob de Aur pentru rolul din lungmetrajul TV ”Rasputin” şi un premiu Tony pentru excelenţă în teatru.

Foto: Ian McKellen/Facebook