Ialomita: Val de procese la Tribunalul din Slobozia

Instanţa trebuie să judece 100 de dosare în care angajaţii din cadrul Apele Române Ialomiţa au fost chemați în instanță, după ce Curtea de Conturi a stabilit că oamenii au încasat ilegal sporuri salariale, de peste 100 de mii de lei-transmite corespondentul Europa FM, Mădălin Sofronie.

Magistraţii Tribunalului Ialomiţa susţin că activitatea le este dată peste cap din cauza valului de dosare înregistrate că urmare a proceselor pe care Apele Române Ialomița le-a intentat împotriva propriilor angajaţi.

Volumul de muncă în cadrul celei mai mari instanţe din judeţul Ialomiţa este ridicat.

La Tribunalul Ialomiţa încărcătură dosarelor pe judecător este de peste 1000, în cadrul instituţiei desfăşurându-şi activitatea doar 8 magistraţi.

Chiar şi în aceste condiţii, primele termene ale celor 100 de procese au fost stabilite pentru a două jumătate a lunii octombrie.

Litigiile au apărut că urmare a deciziei Curţii de Conturi de a obligă Apele Române Ialomiţa să recupereze un prejudiciu de peste 100 mii de lei, reprezentând sporuri salariale acordate ilegal.

În urmă unui control recent, care a vizat activitatea financiară a instituţiei pe ultimii 3 ani, auditorii externi au descoperit că Apele Române Ialomiţa a acordat angajaţilor prime cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii, prime de vacanţă sau de pensionare.

Apele Române Ialomiţa au contestat în instanţa raportul prin care Curtea de Conturi confirmă ilegalitatea, însă insistitutia a pierdut procesul.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS