Ialomița: Prefectul a interzis organizarea de evenimente publice din cauza pestei porcine

Prefectul de Ialomiţa interzice organizarea de evenimente publice în 12 localităţi din judeţ din cauza extinderii pestei porcine.

În luna septembrie ar fi erau programate mai multe serbări câmpenești, unele vechi de peste 50 de ani.

Prefectul judeţului Ialomiţa, Gigi Petre, a emis un ordin prin care interzice organizarea de evenimente publice în 12 localităţi ale judeţului.

Potrivit ordinului „se interzice organizarea de evenimente publice ce presupun aglomerări de persoane pe o rază de 10 kilometri în jurul exploataţiilor comerciale de suine până la finalizarea operaţiunilor necesare stopării bolii” .

Reamintim că Ialomiţa este direct afectat de extinderea pestei porcine, numărul focarelor ridicându-se la aproximativ 100.

Principalele evenimentele care vor fi anulate în luna septembrie sunt Ziua Comunei Ciochina, de Sfânta Maria, și Ziua Porumbului, organizată în satul Orezu pentru fermierii locali din întreaga țară.

Acest ultim eveniment se află anul acesta la a IX-a ediţie, iar anularea lui produce pagube consistente atât pentru fermierii locali, cât și pentru firmele participante.

Singurul eveniment care încă nu a fost anulat în Ialomiţa este bâlciul de Ziua Crucii, organizat la Ţăndărei pe 14 septembrie.

Potrivit estimărilor, la acest bâlci participă anual 10.000 de romi care se întorc acasă din Europa special pentru a fi prezenţi la eveniment.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS