IALOMIȚA: Peste 18.000 de abonați, fără electricitate

Peste 18.000 de abonați din județul Ialomița continuă să fie fără curent electric, luni dimineață, după avariile majore la rețeaua de alimentare cu energie electrică înregistrate din cauza vântului puternic și a depunerii de gheață pe stâlpi și cabluri.

Potrivit reprezentanților ISU Ialomița, la această oră, în localitățile Bărbulești, Adâncata, Armășești, Axintele, Bărcănești, Borănești, Rădulești, Ciocârlia, Coșereni, Drăgoești, Dridu, Fierbinți-Târg, Gârbovi, Jilavele, Maia, Manasia, Movilița, Roșiori, Sinești, Urziceni, Valea Măcrișului – alimentarea cu energie electrică este întreruptă total sau parțial.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă anunța, sâmbătă, că avarii majore la rețeaua de alimentare cu energie electrică se înregistrau în județul Ialomița, din cauza vântului puternic și a depunerii de gheață pe stâlpi și cabluri. IGSU a trimis în Ialomița 16 generatoare de curent electric de mare capacitate.

Începând de joi și până duminică, au fost gestionate 70 de situații în care oamenii au fost puși în dificultate din cauza poleiului de pe drumuri și a gheții depuse pe copaci ori pe cablurile de electricitate. 40 de localități au rămas fără curent electric, 35 de vehicule, preponderent de mare tonaj, au derapat ori nu au mai putut înainta din cauza poleiului, iar echipajele Serviciului Județean de Ambulanță au avut nevoie de asistență pentru a ajunge la pacienți în 15 locații greu accesibile din cauza carosabilului alunecos sau din cauza unor copaci/crengi care blocau accesul.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS