Confidenţialitate

IALOMIȚA: Bonă acuzată că ar fi înfometat trei bebeluși. Unui copil i s-a făcut rău de foame

O bonă din Țăndărei, județul Ialomița, s-a ales cu dosar penal după ce i-a înfometat pe cei trei bebeluși de care avea grijă. Femeia este acuzată de rele tratamente aplicate minorilor. Cazul a fost descoperit de medicii care l-au tratat pe unul dintre copiii căruia i s-a făcut rău de foame.

Cei 3 bebeluși din Țăndărei provin din trei familii diferite și au fost lăsați de părinții plecați în străinătate, în grija bonei. Deși primea bani pentru a-i întreține pe copiii, femeia nu le-a dat să mănânce câteva zile la rând. Înfometați, copiilor li s-a făcut rău și au ajuns la spital.

Medicii care i-au consultat au descoperit întreaga situație și au sunat la Poliție. Analizele medicale au scos la iveală faptul că micuții aveau o greutate mai mică decât ar fi fost normal.

Din cauza stării de sănătate precare doi dintre bebeluși, în vârstă de 2 și 5 luni, au fost transferați la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului București, copiii fiind și în prezent sub monitorizarea medicilor din Capitală.

Cel de-al treilea bebeluși, în vârstă de 8 luni, a fost preluat de reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Ialomița și internat într-un centru de plasament.

Bona este acum cercetată penal de polițiștii din Țăndărei pentru rele tratamente aplicate minorilor și urmează să fie consiliată de specialiștii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Ialomița.

Dacă va fi găsită vinovată ea riscă să ajungă după gratii. Mai mult decât atât, autoritățile vor să stea de vorbă și cu părinții celor trei bebeluși. În cazul în care aceștia vor fi găsiți vinovați de această situație ei ar putea fi decăzuți din drepturi.

Corespondentul Europa FM din Slobozia, Mădălin Sofronie:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.