IALOMIŢA: 26.000 de abonaţi din 25 de localităţi, fără curent electric

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă  Ialomiţa anunţă că, duminică după-amiaza, aproape 26.000 de abonaţi din 25 de localităţi ale judeţului nu sunt încă alimentaţi cu energie, din cauza vremii nefavorabile.

Potrivit unui comunicat, în ultimele 3 zile, prin dispeceratul integrat şi Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Ialomiţa au fost gestionate circa 70 de situaţii în care oamenii au fost puşi în dificultate din cauza poleiului de pe căile de transport şi a gheţii depuse pe copaci ori pe cablurile de electricitate.

„Cele mai afectate din cauza depunerilor de gheaţă au fost sistemele de electricitate din judeţ, precum şi copacii, care au cedat încărcaţi de stratul gros de polei depus pe crengi. 37 de astfel de situaţii s-au înregistrat, majoritatea fiind rezolvate cu sprijinul echipelor societăţii de distribuţie a energiei electrice, SVSU-urilor şi ISU Ialomiţa. O parte dintre acestea, care necesită o intervenţie mai îndelungată pentru remedierea avariilor, sunt încă în curs de soluţionare”, precizează ISU Ialomiţa.

„Totodată, în 17 cazuri, un număr de 35 de vehicule, preponderent de mare tonaj, au derapat în afara părţii carosabile ori nu au mai putut înainta din cauza poleiului depus, echipajele Serviciului Judeţean de Ambulanţă au avut nevoie de asistenţă pentru a ajunge la pacienţi în 15 locaţii greu accesibile, echipajele ISU Ialomiţa acţionând la degajarea unor copaci sau crengi căzute pe cabluri electrice ori pe carosabil, blocând accesul autovehiculelor, în 10 astfel de urgenţe”, adaugă comunicatul.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS