Ialomița: 2 copii cu rujeolă sunt internați în spital în stare gravă

Doi copii de 4 și, respectiv, un an și 4 luni, din orașul Căzănești, se află în stare gravă la spitalele bucureștene Matei Balș și Institutul pentru Sănătatea Mamei și Copilului, fiind diagnosticați cu rujeolă.

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Ialomița arată că niciunul dintre cei doi copii nu a fost vaccinat împotriva bolii, iar la momentul de față ei respiră doar cu ajutorul aparatelor.

Ei se află internați pe secțiile de terapie intensivă ale celor două unități medicale, fiind permanent sub supraveghere medicală.

Primul copil care a ajuns la spital este băiețelul de un an și 4 luni, fiind urmat la câteva zile distanță de micuțul de 4 luni.

Atât la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș cât și la Institutul pentru Sănătatea Mamei și Copilului, medicii fac eforturi pentru a-i ține în viață pe copii.

În ultimele 3 zile, alte 4 noi cazuri de rujeolă au fost confirmate la nivelul județului Ialomița.

Răspândirea bolii este cauzată de gradul scăzut de vaccinare.

Deși autoritățile au fost făcut un plan de măsuri cu privire la demararea unei ample campanii de vaccinare, în momentul de față, în Ialomița, mai trebuie imunizați peste 800 de copii.

De la Slobozia, corespondentul EuropaFM, Mădălin Sofronie:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS