HUNEDOARA: Urs salvat de jandarmi dintr-o capcană improvizată

Un urs prins într-o capcană pusă, cel mai probabil, de braconieri a fost salvat de jandarmii montani, după o intervenţie care a durat aproape o oră.

Ursul a fost descoperit în zona Polatiște – Cutreasa, din masivul Parâng, de gestionarul fondului de vânătoare, care a sunat imediat echipele de intervenţie.

Către zona indicată s-au deplasat 4 jandarmi montani din cadrul Detașamentului 3 Jandarmi Lupeni, care, până la sosirea echipei de intervenţii specializată, au luat măsurile necesare pentru izolarea locului în care se afla ursul pentru a impiedica pătrunderea altor persoane către urs, fapt ce ar fi putut determinat autorănirea animalului.

În zonă au ajuns și 3 agenți de poliție, împreună cu directorul și paznicul fondului de vânătoare.

Ursul a fost eliberat din capcană după o intervenție ce a durat 45 de minute și care a presupus: tranchilizarea, acordarea îngrijirilor necesare și colectarea datelor bio-morfologice.

Animalul, de 3 ani şi jumătate, cântărește aproximativ 150 kg și a fost supravegheat până când și-a revenit și s-a retras în pădure în condiții de siguranță.

Conform Legii 407/2006, braconajul constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani. În acest sens, a fost demarată cercetarea pentru identificarea autorilor faptei.

Este al patrulea caz în care se intervine cu succes pentru eliberarea animalelor sălbatice prinse în capcane improvizate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS