Confidenţialitate

Hunedoara: Semimaratonul Cetăţilor din Ţara Haţegului

Zeci de concurenţi s-au înscris la ediţia din acest an a Geopark ChallengeSemimaratonul Cetăţilor din Ţara Haţegului.

Competiția are loc duminică, în Geoparcul Dinozaurilor, cu scopul de a promova frumuseţile şi potenţialul turistic al acestei zone de la poalele Munţilor Retezat.

Concurenţii au putut opta pentru înscriere între cele trei probe: semimaraton, ştafetă sau cros, notează Agerpres.

Startul competiţiei va fi dat din faţa sediului Geoparcului Dinozaurilor din oraşul Haţeg, iar punctul de sosire va fi Cetatea Mălăieşti, din comuna Sălaşu de Sus.

În funcţie de condiţia fizică şi de experienţă, fiecare concurent poate alege distanţa pe care doreşte să o parcurgă. Astfel, traseul semimaratonului va avea o lungime de 23,49 km, cel al probei de ştafetă va avea aceeaşi lungime, dar cu punctul de schimbare a ştafetei în comuna Sântămăria Orlea, după parcurgerea a 11,75 km, iar proba de cros se va desfăşura pe o distanţă de 3,4 km.

Participanţii, dar şi susţinătorii lor vor avea posibilitatea să descopere un traseu încântător prin diversitatea obiectivelor naturale şi culturale, ssuțin organizatorii.

Geopark Challenge – Semimaratonul Cetăţilor din Ţara Haţegului este organizat de Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului, în colaborare cu administraţiile locale din zonă.