HUNEDOARA: Se închid două mine din Valea Jiului, fără disponibilizări

Este pentru prima dată când în Valea Jiului se vor închide două unități miniere și nu se vor concedia oameni. Ministrul energiei Toma Petcu, prezent astazi la Petroșani a spus că nu va accepta disponibilizări, iar după finalizarea perioadei de expoatare a zăcământului, partea de închidere a unităților miniere se va face cu personalul care exista in aceste mine.

Ministrul Eneriei Toma Petcu a precizat că nu există în intenția ministerului, nici anul acesta, nici anul următor de disponibilizare a personalului.

În plus, ministrul a specificat că acum pune accent pe ajutorul de stat de tip SIEG, conform căruia minele care se închid să primească sprijin și să se investească în minerit.

De altfel, în perioada următoare se vor face angajări la unitățile miniere din cadrul CEH, deoarece trebuie menținută încă activitatea de expoatare.

Viorel Stancu, director general al CEH spune că în primă fază, la mina Livezeni, 68 de persoane, iar în următoarea etapă alte 60 de persoane.

Ministrul Energiei susține că, la această oră din începutul verii, se lucrează în condiții similare cu cele din iarnă, când a fost criza de energie, lucru care le dă minerilor posibilitatea să vândă la preț bun, energia electrică.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS