Hunedoara: Salvamontiștii au intervenit pentru salvarea mai multor turiști

Salvamontiștii hunedoreni au intervenit în masivul Vâlcan pentru salvarea a trei turiști francezi. Cei trei au fost surprinși de o furtună într-o zonă accidentată și au solicitat ajutorul salvatorilor montani.

Și în masivul Parâng salvamontiștii au intervenit pentru salvarea unui turist care a căzut de pe stânci, iar după ce a fost preluat de echipa Salvamont din zonă, a fost transportat la Spitalul de Urgență din Petroșani.


De asemenea, echipa de permanență de la Bucura a acordat asistență unei turiste de naționalitate maghiară, în vârstă de 62 de ani, care a căzut de pe o stâncă pe creasta ce face legătura între Vârful Bucura și Șaua Retezat. După mai multe ore în care nu au putut lua legătuar cu victima, din cauza lipsei semnalului  în zonă, salvamontiștii au ajuns la femeie, care prezenta un traumatism cranio-cerebral cu plagă în zona frontală și multiple escoriații la nivelul membrelor superioare și inferioare. După acordarea primului ajutor, turista a fost coborâtă la Refugiul Bucura, iar apoi la Poiana Pelegii, de unde a fost preluată de un echipaj SMURD.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS