Confidenţialitate

Hunedoara reduce la jumătate iluminatul public. Fațada Primăriei și a Castelului Corvinilor, în întuneric

La Hunedoara, iluminatul public va fi redus. Vor rămâne neatinse instalațiile care funcționează cu tehnologie LED, dar numărul lămpilor clasice va fi redus. Municipalitatea a luat această decizie pentru a face economie în perspectiva costurilor ridicate cu energia electrică.

În Hunedoara, pe arterele importante va fi redus la jumătate numărul lămpilor de iluminat conectate la reţea, fiecare a doua lampă va fi deconectată.

Iluminatul va fi întrerupt total pe timpul nopţii la sediile Primăriei, Castelului Corvinilor, la piață, dar și la stadion.

Rămân funcţionale instalaţiile de iluminat cu tehnologie LED, în cazul cărora consumurile de energie sunt deja reduse cu 50% faţă de cele cu lămpi incandescente.

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu, a declarat că măsura temporară va rămâne în vigoare până când va fi pus în funcțiune un nou sistem de iluminat, cu tehnologie LED, la care se lucrează deja de câteva luni, pe principalele bulevarde din oraş, în baza unui proiect cu finanţare europeană în valoare de 2 milioane de euro.

El adaugă că a fost luată această decizie din două motive: planul Comisiei Europene prin care localitățile trebuie să îşi diminueze consumurile de energie cu 20 la sută, dar, mai ales, creşterea preţurilor la energie, precizând că varianta aleasă are cel mai mic impact asupra cetăţenilor.