Confidenţialitate

HUNEDOARA: Protestul de la Mintia, încheiat. Angajații își primesc banii eșalonat

Protestul spontan de al Termocentrala Midia s-a încheiat, iar activitatea a fost reluată. Angajații au obținut promisiunea că își vor primii banii restanți eșalonat, până în luna iulie.

Liderul Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iștoc, a declarat luni că protestatarii au avut o întâlnire cu subprefectul județului Hunedoara, Dorel Ovidiu Bretean, și conducerea complexului energetic.

S-a agreat un grafic de eșalonare a plăților restante, de circa 2.000 de lei pe salariat, care trebuie recuperate integral până în luna iulie.

„Am cerut și constituirea stocului de cărbune care să fie adus de la rezerva de stat, prin ordin al premierului”, a spus Iștoc.

Un protest a fost organizat, luni dimineața, la Termocentrala Mintia, din Hunedoara, la acesta participând peste 100 de angajați ai instituției, potrivit liderilor sindicali.

Oamenii au cerut drepturile salariale restante și asigurarea cărbunelui de la rezerva de stat. Situația arăta că angajații nu își vor putea recupera nici drepturile salariale, nici nu vor putea să își continue activitatea, din cauza lipsei de cărbune.