Confidenţialitate

Hunedoara: Undă verde pentru reabilitarea Castelului Corvinilor

Primăria Municipiului Hunedoara a primit din partea Agenției Naționale a Achizițiilor Publice (ANAP) aprobarea pentru începerea procedurilor de licitație pentru reabilitarea Castelului Corvinilor.

ANAP a refuzat de 8 ori această strategie, pe motiv că Primăria cerea experiența similară în lucrări de restaurare și consolidare de monumente istorice clasa A, în timp ce ANAP voia ca și criteriu de licitație doar prețul cel mai mic.

După nenumărate respingeri, din partea ANAP, a acestei strategii de contractare, din cauza sintagmei solicitate de noi experiența similară și criteriul de atribuire calitate-preț, putem declara la această oră că punctul nostru de vedere a fost acceptat de ANAP. Astfel, firmele care doresc să participe la licitația privind serviciile de proiectare și execuție trebuie să îndeplinească criteriul cel mai bun raport calitate-preț și experiența similară în lucrări de restaurare și consolidare de monumente istorice clasa A”, declară Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara.

Primăria Municipiului Hunedoara a semnat cu Agenția de Dezvoltare Regională Vest, în luna mai 2017, contractul de finanțare privind „Restaurarea și Valorificarea Durabilă a Patrimoniului Cultural Castelul Corvinilor – Municipiul Hunedoara, județul Hunedoara”.

Proiectul are o durată de implementare de 28 de luni și o valoare de aproximativ cinci milioane de euro.