Confidenţialitate

HUNEDOARA: Presupusul hoț al banilor de la Castelul Corvinilor, plasat în arest la domiciliu

Tribunalul Hunedoara a admis contestaţia depusă de Gabriel Gal, tânărul acuzat că a furat peste 170.000 de lei din Castelul Corvinilor – transmite corespondentul Europa FM, Monalise Hihn.

Astfel, instanţa a înlocuit măsura arestării preventiva luată faţă de inculpat cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 29 mai 2017, până în data de 27 iunie 2017.

Vă reamintim că în noaptea de 1/2 mai din chioșcul de la intrarea în Castelul Corvinilor a fost sustrasă o sumă de bani, aproximativ 170.000 de lei.

Banii proveneau din încasările din perioada 28 aprilie – 1 mai și erau depozitați necorespunzător.

Câteva zile mai târziu, Gal Gabriel, în vârstă de 30 de ani, din Hunedoara, a fost reținut din spital.

Acesta fusese operat pentru dublă fractură la gleznă. Tânărul chemase salvarea în noaptea de 1/2 mai, care l-a ridicat din centrul vechi al orașului.

El a motivat că fusese victima uni altercații. Asupra sa a fost găsită o sumă de bani – circa 1.800 de lei. El nu a recunoscut fapta nici în timpul cercetărilor, nici în fața instanței. Banii nu au fost găsiți.

Pe de altă parte, Primăria municipiului Hunedoara/Castelul Corvinilor a primit o amendă de 3.000 de lei de la polițiști, pe motiv că banii rezultați din vânzarea biletelor au fost depozitați necorespunzător. Amenzi au primit și celelalte structuri implicate în paza monumentului. Valoarea amenzilor este de 4.200 de lei.