Confidenţialitate

Hunedoara: Pompierii intervin pentru stingerea unui incendiu de vegetație în munții Șureanu | AUDIO

Peste 90 de pompieri, din toate structurile de intervenţie ale I.S.U. Hunedoara, cu 12 mijloace tehnice, acţionează  şi astăzi pentru stoparea arderii. Arderea, izbucnită sâmbătă în zona Vârful lui.Pătru, s-a extins la aproximativ 8 hectare de vegetaţie uscată, la o altitudine de aproape 1.400 de metri. Pompieri, pădurari ai Direcţiei Silvice Hunedoara şi voluntari au reuşit să evite înaintarea agresivă a arderii la fondul forestier.

Din fericire, în acea zona montană nu sunt amplasate aşezări umane sau cabane. Echipele din teren acţionează pentru stingere atât cu apă cărată în spate în rucsaci special prevăzuţi cu instalaţie de dispersare a apei. Alimentarea cu apă se realizează din 2 rezervoare cu capacitate de 2.000 de litri transportate în zona montană cu autospeciale de teren, până unde permite drumul forestier.

De asemenea, se acţionează cu echipamente de înăbuşire a arderii şi cu un utilaj greu pentru realizarea unei centuri de protecţie prin decopertarea solului.

În acest moment. incendiul se manifestă mocnit fără flacără deschisă şi cu degajare de fum. Cauzele producerii acestei arderi sunt în curs de stabilire.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Marius Mitrache