Hunedoara: Partiile din Straja si Parang, pregatite pentru schi

Zăpada ajunge la o jumătate de metru

În Straja, zăpada de pe pârtii măsoară între 50 și 60 de centimetri, acestea fiind într-o stare foarte bună pentru iubitorii sporturilor de iarnă care au venit deja la munte.

Singura pârtie pe care nu se poate schia este cea de sub telegondolă, deoarece traseul acesteia coboară la altitudini mai mici, iar zăpada s-a topit, pe alocuri.

Accesul turiștilor spre stațiunea Straja se poate face cu mașina din orașul Lupeni, pe un drum județean asfaltat. Șoferii sunt sfătuiți să lase mașinile în parcarea păzită de la intrarea în stațiune, deoarece în acest mod pot evita incidentele neplăcute.

În stațiunea Parâng, stratul de zăpadă măsoară circa 35 de centimetri și se poate schia pe pârtiile A, B și pe sub telescaun.

Accesul spre stațiunea Parâng se poate face cu telescaunul, din Petroșani, ambele instalații de transport pe cablu fiind funcționale.

Zăpada este prezentă și în stațiunea Râușor, din Masivul Retezat, însă nu se poate schia pentru că pârtia nu a fost pregătită, chiar dacă stratul de ninsoare ajunge la circa 30 de centimetri, potrivit salvamontiștilor.