HUNEDOARA: Până vineri, prin județ vor trece convoaie militare americane

Până în data de 14 iulie, prin județul Hunedoara vor trece convoaie cu tehnică militară succesive de câte maximum 20 de mașini de transport, care duc tehnică militară și personal către Râmnicu Vâlcea, locul de destinație al aplicației NATO ce se desfășoară în țara noastră, în această vară.

Reprezentanți ai NATO s-au întâlnit cu autoritățile locale, cărora le-au spus că „misiunea noastră este să obținem reacții și opinii și să aflăm părerea populației din orașele prin care trecem, cu privire la activitatea noastră, să aflăm reacțiile pozitive și negative ale cetățenilor față de NATO și să ne facem o imagine generală asupra situației”.

Pe de altă parte, s-au luat măsuri speciale, astfel încât să nu existe probleme în ceea ce privește traficul rutier.

Deplasarea convoaielor NATO prin județ a fost comentată și pe rețelele de socializare, hunedorenii glumind pe această temă – „Iată, după ce bunicii noștri i-au așteptat atâta amar de vreme pe americani, ei sunt, în sfârșit, aici!”.

Activitățile se desfășoară în baza parteneriatului strategic dintre România și Statele Unite ale Americii. Convoaiele vor trece pe DN 7 și pe autostrada Deva-Orăștie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS