HUNEDOARA: O sută de persoane evacuate din cauza unui incendiu izbucnit într-un bloc din Petrila

Incendiul a izbucnit la blocul turn nr 26 din Petrila, iar din primele date cauza pare să fi fost un scurt-circuit.
Intervenția pompierilor a fost extrem de dificilă deoarece, minute bune, imobilul nu s-a putut decupla de la rețeaua de electicitate.

La fața locului s-au deplasat imediat mai multe echipaje de pompieri, SMURD și ambulanțe, care au intervenit pentru evacuarea locatarilor. Și salvatorii minieri de la mina Lonea au fost solicitați să vină pentru a ajuta la evacuarea oamenilor din bloc.

Potrivit pompierilor nu mai putin de 100 de persoane au fost evacuate din imobil, dintre care 14 copii. În urma intoxicării cu produși rezultați în urma procesului de ardere 10 adulți și un copil au fost transportați cu ambulanțele la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului din Petroșani.

Oamenii spun că focul a pornit de la etajul trei, dintr-o uscătorie, iar fumul gros s-a extins pe casa scării și a ajuns până la ultimul etaj.

Incendiul s-a manifestat cu violență la magazii improvizate din lemn și carton amplasate pe casa scărilor în care erau depozitate materiale ușor inflamabile – obiecte textile sau mase plastice.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS