HUNEDOARA: Minerii intoxicaţi cu fum la Mina Livezeni vor fi externaţi

Starea de sănătate a celor 15 mineri intoxicaţi cu fum în urma incidentului produs, marţi, în subteranul Minei Livezeni este bună.

Cu toții vor fi externaţi, joi dimineață, din Spitalul de Urgenţă Petroşani.

Administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara anunță că, tot joi, va fi pus în funcţiune şi abatajul mecanizat de la Mina Livezeni, ceea ce va permite obţinerea unei producţii de huilă de 700-800 de tone pe zi, pentru o perioadă de doi ani.

Au fost efectuate probele la acest abataj mecanizat, cel mai mare din Valea Jiului.

„Va începe funcţionarea, din plin, a Minei Livezeni şi nu vom mai avea probleme cu aprovizionarea cu cărbune a termocentralei Mintia. Sper să nu mai avem probleme cu cărbunele şi de acum să putem funcţiona continuu cu termocentrala Mintia”, a precizat Cristian Roşu pentru Agerpres.

În aceste condiţii,va fi repornită şi termocentrala Mintia, ale cărei instalaţii au fost oprite duminică noaptea din cauză că în depozitele acesteia nu mai era cărbune.

„Chiar dacă termocentrala Mintia a fost oprită, populaţia din Deva a avut apă caldă printr-un procedeu tehnic ce permite ca apa să rămână încălzită la o temperatură foarte mare”, a completat administratorul special al CEH.

Peste 4.500 de apartamente din Deva folosesc apă caldă furnizată în sistem centralizat de termocentrala Mintia.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS