Hunedoara: Localnicii unui sat, somați să-și racordeze casele la o rețea de canalizare care nu există

Caz incredibil în județul Hunedoara. Mai mulți locuitori din satul Peștișu Mare, localitate care ține de municipiul Hunedoara, au primit somații de la societatea de apă ca să își branșeze locuințele la rețeaua de canalizare.

Surpriză însă! Rețeaua de canalizare nu există.

Societatea de apă și canalizare ApaProd Deva le-a scris oamenilor din Peștișu Mare că au obligația să își branșeze locuințele la sistemele publice de canalizare existente sau nou-înființate.

În caz contrar, ApaProd urma să anunțe, în termen de 30 de zile, Garda de Mediu, care le-ar fi aplicat oamenilor amenzi cuprinse între 2.000 și 4.000 de lei.

Locuitorii din Peștișu Mare au reacționat imediat și au trimis societății ApaProd o adresă în care îi întrebau pe reprezentanții firmei la care rețea de canalizare să-și racordeze locuințele, pentru că în zonele în care au fost trimise somațiile nu există așa ceva.

Contactat de Europa FM, directorul general al ApaProd, Victor Arion, a recunoscut greșeala angajaților și a promis că va da o dezmințire.

În replică, oamenii din Peștișu Mare au scris pe Facebook că îi așteaptă pe angajații ApaProd cu târnăcoapele și sunt dispuși să-i ajute să racordeze locuințele la rețeaua de canalizare pe care o văd directorii care au trimis somațiile.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS