Confidenţialitate

Hunedoara: Jaf la Castelul Corvinilor. Hoții ar fi furat 170.000 de lei

Jaf la Castelul Corvinilor din județul Hunedoara. Din primele informații, hoții ar fi reușit să fure aproximativ 170.000 de lei, bani proveninți din încasările de la sfârșitul săptămânii trecute – transmite corespondentul Europa FM, Monalise Hihn.

Castelul este supravegheat de o firmă de pază, iar agentul de serviciu a fost cel care a reclamat dispariţia banilor.

Cercetările sunt în curs de desfăşurare pentru furt calificat.

Anchetatorii verifică de ce banii se aflau în interiorul castelului de la Hunedoara și nu au fost predați la casierie, pentru că băncile au fost închise ieri.

Hoților le-a fost foarte ușor să sustragă banii.

170.000 de lei reprezentând încasările din zilele libere, inclusiv cele din 1 mai, erau în ghereta de la intrarea în Castelul Corvinilor.

Surse neoficiale declară că banii se aflau în sertar.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean Hunedoara, Bogdan Nițu, hoții au spart geamul casei de bilete, au luat banii și au fugit.

Procurorii și polițiștii cercetează acum de ce banii au fost lăsați acolo, modul în care aceștia au fost asigurați.Practic, hoții ar fi putut rămâne în interiorul monumentului, iar apoi au mers nestingheriți la casa de bilete.

Castelul Corvinilor este păzit de firmă, de altfel agentul de serviciu a fost cel care a sesizat Poliția în această dimineață. A fost întocmit dosar penal pentru furt calificat, iar cazul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Hunedoara.

Jaful a avut loc în noaptea de luni spre marți.

Poliția din Hunedoara a deschis o anchetă în acest caz și fac cercetări pentru furt calificat.

”A fost deschis un dosar penale în acest caz”, a declarat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Poliției Hunedoara.