HUNEDOARA: Inspectoratul pentru Situații de Urgență se pregătește pentru viiturile anunțate pe râul Jiu | VIDEO

Inspectoratul pentru Situații de Urgență anunță că a dispus suplimentarea personalului și a tehnicii de intervenție în județul Hunedoara.

Măsura a fost stabilită, în contextul valabilității, în această zonă, a avertizării hidrologice COD ROȘU de inundații pe râul Jiu.

14 motopompe de mică și mare capacitate, respectiv 2 bărci pneumatice sunt mobilizate din judeţele Caraș-Severin, Timiș și Sibiu, zone în care nu se înregistrează situaţii de urgenţă grave cauzate de vremea nefavorabilă.

Totodată, pentru eficientizarea misiunilor de răspuns, în zonă sunt pregătite să intervină 3 elicoptere din cadrul Inspectoratului General de Aviație. Elicopterele sunt dotate cu troliu și nacelă, dispozitive care permit evacuarea/recuperarea persoanelor aflate în dificultate din cauza apelor.

IGSU recomandă populației din zonele vizate de inundații să evite deplasările și să ia măsurile de autoprotecție în perioada de valabilitate a avertizării hidrologice.

Pentru evitarea situațiilor în care viața poate fi pusă în pericol, cetățenii trebuie să respecte următoarele recomandări:

• Nu vă deplasați prin curenți de apă, puteți să vă pierdeți echilibrul
• Nu vă deplasați cu autoturismul în zona inundată
• În cazul în care sunteți surprinși de viitură urcați-vă către părțile superioare ale locuinței sau pe acoperiș, până la sosirea echipelor de salvare
• Dacă este necesară evacuarea, deplasaţi-vă imediat spre o zonă înaltă din apropiere, precizată de autorităţi!

Imagini: ISU Hunedoara

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS