Confidenţialitate

HUNEDOARA: Continuă protestul minerilor de la exploatarea Livezeni

Mai mult de  o sută de mineri de la exploatarea Livezeni au refuzat, miercuri seara, să iasă din subteran, în semn de protest că salariile vor fi plătite cu întârziere.

Complexul Energetic Hunedoara este în insolvență.

Salariile minerilor ar fi trebuit achitate în data de 15 a lunii, însă acestea au fost întârziate din cauză că societatea a rămas fără jumătate din fondurile necesare pentru plata acestora.

Administratorul special al Complexului a explicat că unitatea a pierdut 7 din cele 12 milioane de lei care constituie fondul lunar de salarii, întrucât nu a mai primit contractul pentru serviciile de sistem, dar nici ajutorul de stat pentru exploatarea Lonea.

“[Serviciile de sistem] asigurau o bună parte din fondurile pe care le primeam, circa 5 milioane de lei pe lună, în condiţiile în care fondul de salarii este de 12 milioane de lei. Ajutorul pentru închiderea Minei Lonea era 2 milioane lei. Am pierdut, dintr-odată, 7 milioane de lei, din 12 milioane de lei’, a declarat Cristian Roşu.

CEH este format din minele de cărbune Lonea, Lupeni, Livezeni şi Vulcan, alături de termocentralele Paroşeni şi Mintia, numărând circa 4.000 de angajaţi.