Confidenţialitate

HUNEDOARA: 500 de mineri disponibilizați vor primi salarii compensatorii

 Cei circa 500 de mineri de la minele Lupeni şi Lonea, care au fost disponibilizaţi în cadrul programului de disponibilizări al Complexului Energetic Hunedoara, vor primii salarii compensatorii de 31.000 de lei net, fiecare.

În urma procesului de disponibilizare, numărul angajaților CEH a scăzut la circa 4.400 de persoane, dintre care minerii reprezintă peste 3.000 de salariați, transmite corespondentul Europa FM, Marius Mitrache.

Potrivit sindicatelor și-au făcut lichidările 496 de mineri, cei mai mulți fiind aproape de pensie, respectiv 70% din totalul ortacilor disponibilizați în cadrul programului din acest an.

Aceștia îşi vor depune dosarele de pensionare în următoarele luni, iar cei care urmează să iasă la pensie, până când vor îndeplini vârsta de pensionare, vor beneficia de venituri de completare şi şomaj în valoare de aproximativ 2.400 de lei lunar.

Plățile compensatorii vor fi acordate la sfârșitul acestei luni, cel mai târziu până la jumătatea lunii ianuarie 2018.

Plecările masive din sistemul minier ar putea crea probleme și mai mari CEH, astfel că deficitul de personal ar putea fi completat din luna ianuarie, una dintre variante fiind preluarea unui număr de angajați de la Societatea Națională Închideri Mine Valea Jiului, companie cu care a fost semnat un protocol de colaborare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.