Confidenţialitate

HUNEDOARA: 10.000 de pelerini la mormântul lui Arsenie Boca, la 28 de ani de la moartea acestuia

În jur de 10.000 de pelerini la mormântul lui Arsenie Boca, la 28 de ani de la moartea acestuia. Ei au primit de la călugărițe colaci și sarmale.

La mănăstirea Prislop, unde este înmormântat Sfântul Ardealului, au avut loc ceremonii religioase, relatează corespondenta Europa FM, Monalise Hihn.

După Sfânta Liturghie, soborul de ierarhi a oficiat slujba de pomenire la mormântul părintelui Arsenie Boca.

De la primele ore ale dimineţii, din cauza aglomeraţiei, mulţi dintre vizitatorii au fost nevoiţi să îşi lase maşinile la peste doi kilometri de mănăstire, pe marginea şoselei.

În parcare au ajuns peste 20 de autocare din toate colţurile ţării. Pelernii au fost întâmpinaţi cu sarmale şi colaci de către călugărițe, unii au primit calendare şi flori.

La rândul lor, mulţi dintre ei au adus pachete cu daruri la mănăstire.

Arsenie Boca a murit în data de 28 noiembrie 1989, la Sinaia. A fost adus la mănăstirea Prislop, unde a fost înmormântat în 4 decembrie. La înmormântare au participat în jur de o mie de persoane. Normal, în presa vremii nu s-a scris niciun rând despre decesul părintelui.

Cam 30 de preoţi au participat la ceremonia de înmormântare. Astăzi, mormântul părintelui Arsenie a devenit loc de pelerinaj pentru români. Preoţii spun că e chiar cel mai vizitat mormânt din România. Mai ales în Transilvania el este numit „Sfântul neîncoronat al Ardealului”.