HSBC ar putea concedia până la 20.000 de angajați

HSBC, cea mai mare bancă din Europa, ar putea concedia până la 20 de mii de angajați, potrivit unor surse citate de Sky News.

E vorba de un plan de reorganizare pregătit de directorul general Stuart Gulliver și care ar urma să fie prezentat pe data de 9 iunie.

Conducerea băncii a refuzat să comenteze aceste informații.

HSBC se află în centrul unui scandal după ce filiala din Elveția a fost acuzată că ar fi ascuns averile unor clienți bogați, printre care s-ar afla și români.

 

Planul de reorganizare ar putea include vânzarea operaţiunilor HSBC din Brazilia şi Turcia şi restrângerea operaţiunilor băncii de investiţii.

Instituția bancară ar putrea renunța, în acest fel, la un număr cuprins între 10 mii și 20 de mii angajați.

La sfârşitul anului trecut, pentru HSBC munceau aproximativ 258.000 de salariați.

Stuart Gulliver a fost numit director general al băncii în 2011, iar de atunci au fost desfiinţate peste 50.000 de locuri de muncă, în cadrul reorganizării băncii. În ultimii ani, Gulliver a ratat unele dintre ţintele de profit şi costuri – motiv pentru care a renunțat la 77 de divizii de afaceri.

Numele băncii se află în centrul unui scandal internațional – filiala din Elveția e bănuită că a obținut profituri importante din administrarea unor conturi secrete de peste 100 miliarde de dolari. Pe lista celor care și-ar fi ascuns averile în respectivele conturi se numără unor organizații criminale, traficanți de arme, dar și familii regale și miliardari influenți.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS