Hrebenciuc: Geoană a pierdut 400.000 de voturi fiindcă a mers la Vântu

Vizita făcută acasă la Sorin Ovidiu Vântu, cu o seară înaintea dezbaterii finale cu Traian Băsescu l-a costat scump pe Mircea Geoană – o spune chiar fostul sau șef de campanie, Viorel Hrebenciuc.

Audiat în comisia parlamentară de anchetă privind scrutinul prezidențial din 2009, Viorel Hrebenciuc a declarat că așa a pierdut Mircea Geoană 400.000 de voturi.

Despre întâlnirea din casa lui Gabriel Oprea din seara alegerilor, Viorel Hrebenciuc a declarat că alegerile nu puteau fi influențate ”din sufragerie”, mai ales după ce scrutinul se încheiase.

Întrebat dacă este adevărată afirmaţia lui Dan Andronic, potrivit căreia i-ar fi spus Laurei Codruţa Kovesi că o va schimba din funcţia de procuror general dacă va câştiga alegerile, Mircea Geoană a susţinut că nu a discutat niciodată cu aceasta la telefon.

Comisia privind alegerile prezidenţiale din 2009 va continua audierea lui Mircea Geoană, luni dimineața.

Marţi, începând cu ora 14.00, vor fi audiaţi Vasile Blaga, Marcel Opriş, Cătălin Predoiu şi Eugen Tomac, iar miercuri, de la ora 9.00, vor fi audiaţi Gabriel Oprea, Teodor Baconschi, ambasadorii din Madrid, Chişinău şi Roma de la acea vreme, precum și Nicolae Onţanu şi Anghel Iordănescu.

Vor mai fi chemați în fața comisiei secretarii de stat din MAI din 2009, Mihai Capră, Marian Tutilescu și Dan Fătuloiu.

Fostul şef al SRI, George Maior, va fi audiat pe 6 iunie– a anunţat preşedintele Comisiei, Mihai Fifor.

Cel mai probabil, în aceeaşi săptămână vor fi chemați în fața comisiei Florian Coldea şi Laura Codruţa Kovesi, însă o decizie finală în acest sens nu a fost încă luată.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS