Confidenţialitate

Hoţii de bancomate din Galaţi şi Vrancea, arestaţi preventiv

Mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, pe numele celor patru bărbați care au aruncat în aer mai multe bancomate din județele Galați și Vrancea.

Ei au fost plasați în arestul Poliției Galați.

Cei patru autori ai jafurilor de la bancomatele din Galați și Vrancea sunt acuzați de constituire de grup infracțional organizat, furt calificat în formă continuată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor în formă continuată.

Sunt originari din localitatea gălățeană Munteni, iar doi dintre ei au antecedente penale.

Ei au fost capturați joi dimineață, în flagrant, în timp ce încercau să arunce în aer un bancomat la Vulturu, în județul Vrancea.

A fost o amplă operațiune a Poliției din Galați și Vrancea, coordonată de procurorii DIICOT Galați, acțiunea fiind asistată la sol de trupele Direcției de Operațiuni Speciale și din aer de un elicopter al Ministerului de Interne.

Pentru capturarea suspecților, polițiștii au folosit armamentul din dotare, întrucât infractorii au încercat să fugă la bordul unei mașini cu numere false.

În luna septembrie, cei patru bărbați au detonat două bancomate la Liești și Tulucești, în județul Galați, iar la începutul acestei luni, au aruncat în aer un bancomat la Păunești, în Vrancea.

Ei foloseau praf de pușcă din cartușele de la arme de vânătoare.