Confidenţialitate

Hotelul de gheață de la Bâlea Lac se redeschide, de joi. Are 10 camere, botezate după numele unor capitale europene

De joi, se redeschide hotelul de gheață de la Bâlea Lac. Primii turiști sunt britanici. Ei își vor petrece noaptea la temperaturi cuprinse între minus un grad și două grade Celsius, pe paturi de gheață peste care au fost așezate saltele, pături și saci de dormit.

Anul acesta, hotelul de gheață de la Bâlea Lac are 10 camere botezate după numele unor capitale europene, printre care Paris, Roma, Berlin și București.

Fiecare cameră are intrare separată, iar  pe post de ușă este o draperie izotermă. Pentru a nu simţi frigul, deoarece sunt între minus un grad și două grade în acest hotel, cei ce se vor caza aici vor dormi pe saltele aşezate pe paturi de gheaţă şi se vor încălzi în saci de dormit sau cu pături ori blană de oaie.

Ridicarea hotelului de gheață de la Bâlea Lac a fost extrem de dificilă anul acesta deoarece nu au fost condiții meteo favorabile.

La realizarea hotelului, s-au folosit zăpada adunată din căldarea lacului Bâlea şi cărămizi de gheaţă tăiate din calota lacului glaciar.

Inaugurarea oficială a Hotelului de Gheaţă de la Bâlea va avea loc în ianuarie, când va fi construită și Biserica de Gheață.

Citește și: Prima zăpadă în București din acest sezon | GALERIE FOTO