Confidenţialitate

Hotelierii din Mamaia, nemulțumiți că nu se pot folosi de aproape 100 de hectare de plajă

Noile reguli pentru plajele de pe litoral, semnate recent de miniștrii Sănătății, Economiei și Mediului au fost primite cu deschidere de operatorii economici de la mare. Pentru ei, cu puține excepții, sunt regulile pe care le-au aplicat și în sezonul trecut în plină pandemie. Au alte nemulțumiri.

Din cele peste 20 de reguli pe care administratorii plajelor trebuie să le respecte, cea mai importantă este distanța de 2 metri dintre șezlonguri. Se rezolvă, spun operatorii. Turiștii sunt mulțumiți.

„Ce-i drept, puțină distanțare era necesară pentru că în anii trecuți, țin minte, eram ca sardinele înghesuiți pe plajă”

Nici cu asigurarea serviciilor pe malul mării nu vor fi probleme, susțin chiriașii plajelor:

„Avem sistemul de rezervări, dar online mai puțin. Dar omul vede, la intrarea pe plajă. Pentru cei care doresc să servească ceva de la bar avem trei băieți, beach boy, plus barmanul. Cine dorește, face comanda și se duce la șezlong”, explică recepționera Lakme Bolat.

Dar nu de aplicarea regulilor pe plajă se plâng operatorii economici. Aproape 100 de hectare de plajă din toată jumătatea de nord a stațiunii Mamaia nu pot fi amenajate pentru turiști, spune hotelierul Nicolae Bucovală.

„Noi vorbim de plajă acum, dar nu avem plajă. Dar oamenii vin la mare. Nu avem ce să le oferim, la ora asta, decât un șezlong din maldărul care îl avem și să își pună fiecare, pe propria răspundere unde găsește loc să facă plajă”.

Lărgirea plajelor din Mamaia ar fi trebuit finalizată la sfârșitul lunii aprilie. Administrația Apelor Dobrogea Litoral i-a informat insă pe operatori că le vor prelua la 1 iulie.

  • Ghiulfer Predescu