Confidenţialitate

Horror-ul psihologic „The Neon Demon” și trei filme de Oscar, printre premierele Les Films de Cannes à Bucarest

Un horror psihologic care a polarizat presa internațională la Cannes și propunerile Franței, Spaniei și ale Filipine la Oscar, se numără printre cele circa 30 de premiere din programul Les Films de Cannes à Bucarest (14 – 23 octombrie).

Regizorul lui “Drive” și “Only God Forgives”, Nicolas Winding Refn, s-a întors anul acesta la Cannes cu o fabulă modernă despre „frumusețea ca bestie”, plasată în lumea necruțătoare a modei din Los Angeles, care a polarizat critica internațională: “The Neon Demon”.

Filmul propus de Franța la premiile Oscar 2017, “Elle”, în regia lui Paul Verhoeven, a fost unul dintre favoritele presei la Cannes și un candidat puternic la trofeul Palme d’Or.

elle

“Ma’ Rosa”, regizat de Brillante Mendoza și propus de Filipine la Oscarul pentru cel mai bun film străin, i-a adus actriței Jaclyn Jose premiul pentru interpretare feminină la Cannes. Mendoza tratează un subiect actual care ia proporții în Filipine: traficul de droguri la scară mică.

ma-rosa

Cel mai nou film marca Pedro Almodóvar, “Julieta”, este propunerea Spaniei la Oscarurile de anul viitor.

julieta

Les Films de Cannes à Bucarest se va desfășura anul acesta între 14 și 23 octombrie 2016, la CinemaPRO, Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Țăranului și Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă. Biletele sunt puse în vânzare pe  Eventbook.ro.

Pentru prima dată, vor avea loc proiecții concomitente cu filmele selectate și la Cluj-Napoca, Iași și Timișoara.

Invitați speciali: regizorul francez Alain Guiraudie, cu “Rester Vertical”, considerat filmul-șoc al ediției de anul acesta a Festivalului de la Cannes, regizorul israelian Eran Kolirin, cu “Beyond the Mountains and Hills”, și cineastul turc Mehmet Can Mertoğlu, distins cu Prix Révélation France 4 în Semaine de la Critique pentru “Album”.