Horia Tecău este din nou în Top 10 la dublu

Horia Tecău ar putea evolua din nou la Turneul Campionilor, în proba de dublu. Tenismanul român a urcat pe locul al 8-lea mondial, de pe a 13-a poziție, după ce alături de partenerul lui olandez Jean-Julien Rojer a ajuns în semifinalele Masters-ului de 1.000 de puncte de la Paris.

Tecău și Rojer au câștigat Turneul Campionilor în 2015, iar palmaresul românului mai cuprinde două Grand Slam-uri: Wimbledon și US Open.

Coechipierul lui din Cupa Davis, Florin Mergea se află acum abia pe al 53-lea loc, după ce a renunțat să joace alături de parteneri puternici și a evoluat cu un conațional, depistat dopat luna trecută – Adrian Barbu.

La simplu, cel mai bine clasat este Marius Copil: locul al 91-lea, el fiind și singurul român dintre primii 460 de jucători profesioniști.

In Topul ATP, scoțianul Andy Murray s-a prăbușit de pe treapta a 3-a direct pe a 16-a, pentru că a pierdut cele 1.000 de puncte cucerite anul trecut la Paris Bercy.

În locul lui, pe podium a urcat neamțul Alexander Zverev, iar lider rămâne Rafael Nadal, urmat de Roger Federer.

Sa mai spunem și că americanul Jack Sock, câștigător al Masters-ului din Franța, a sărit 13 poziții, până pe treapta a 9-a – care i-a asigurat și prezența la Turneul Campionilor, ce va debuta în weekend la Londra.

La feminin, Simona Halep a început cea de-a 5-a săptămână ca lideră a clasamentului mondial.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS