Horia Georgescu, in fata Instantei Supreme (AUDIO)

Horia Georgescu, cel care până acum se ocupa de integritatea aleșilor și funcționarilor publici, află astăzi dacă își va petrece următoarele 30 de zile după gratii.

Horia Georgescu a renunțat încă de aseară la funcția de președinte al Agenției Naționale de Integritate, iar demisia a ajuns astăzi la președintele Senatului, a spus avocatul Cristian Ene.

Acesta este acuzat de trei fapte de abuz în serviciu. Infracțiunile ar fi fost comise atunci când era membru al Comisiei pentru Despăgubiri din cadrul Autorității pentru Restituirea Proprietăților.

Anchetatorii spun că în perioada 2008-2009, membrii Comisiei ar fi aprobat despăgubiri totale de 130 milioane de euro în 3 dosare. Imobilele ar fi fost însă supraevaluate cu 75 de milioane de euro, acesta fiind și prejudiciul din dosar:

Avocatul Cristian Ene spune că evaluatorii au fost cei care au stabilit prețul imobilelor, iar membrii comisiei nu au făcut altceva decât să respecte legea:

Procurorii spun că, în două cazuri, evaluatorii au stabilit prețul imobilelor prin comparație cu anunțuri de vânzare de pe internet sau din ziare, fără să discute, de exemplu, cu notarii sau cu băncile despre tranzacții similare efectuate.

În același dosar privind retrocedarea unor imobile supraevaluate au mai fost reținute alte 7 persoane, anunță DNA.

Vorbim de foști membri ai Comisie pentru Despăgubiri din cadrul ANRP, dar și de experți evaluatori.

Fosta președintă a comisiei, Ingrid Zaarour a fost pusă sub control judiciar.

De asemenea, deputatul PNL Cătălin Theodor Nicolescu este urmărit penal .