Horațiu Moldovan, secretar de stat: Ne punem problema izolării la domiciliu a celor care au peste 70 de ani

Persoanele cu vârsta de peste 70 de ani ar putea fi izolate la domiciliu, spune profesorul Horaţiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Măsura face obiectul unor discuţii la nivelul Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit medicului.

În ultimele 24 de ore s-a înregistrat un număr mare de infectări cu noul coronavirus în România, ceea ce înseamnă că deja transmiterea comunitară a virusului se întâmplă, iar decizia izolării ar putea fi luată în acest context.

Vârstnicii de peste 70 de ani sunt cea mai expusă categorie la infecţia virală şi la complicaţiile acesteia.

„Este motivul pentru care ne punem problema să avem o grijă suplimentară în acest segment de vârstă, şi oamenii mai în vârstă să fie izolaţi mai bine, recomandăm să nu iasă din casă şi să fie vizitaţi minimal, când este nevoie, măsurile suplimentare eventuale vor fi de competenţa Ministerului de Interne şi vor face obiectul unor discuţii la nivelul Comitetului Naţional de Situaţii de Urgenţă care se întruneşte zilnic”, declară Horaţiu Moldovan, citat de Mediafax.

„A crescut numărul pacienţilor pozitivi COVID în ultimele 24 de ore, au fost raportaţi 66 de noi pacienţi, ceea ce, faţă de raportările precedente care au fost în medie de 30 reprezintă o dublare. Această realitate poate să fie creşterea numărului de testări, ceea ce este o preocupare permanentă a noastră, dar poate să fie şi o distribuţie a virusului în populaţie, şi în această etapă fiind vorba de o distribuţie localizată, comunitară”, spune oficialul MS.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS