Confidenţialitate

Hong Kong: Bolnavii Covid aflați în izolare la domiciliu vor purta brățări electronice. Autoritățile vor să fie sigure că aceștia nu pleacă de acasă

În Hong Kong, începând de vineri, 15 iulie, persoanele infectate cu COVID-19 şi aflate sub ordin de izolare la domiciliu vor fi obligate să poarte brăţări electronice. Prin această măsură, autoritatile sanitare doresc ca persoanele infectate să nu încalce regulile şi să nu îşi părăsească locuinţele inainte de a fi vindecate.

În aplicaţia mobilă creata de autorităţile din domeniul sanitar, codurile QR ale persoanelor infectate vor avea culoarea rosie, pentru a le împiedica acestora accesul în diverse locuri.

De asemenea, în aplicație, bolnavii vor fi înregistrati cu numele real.

Luni, Hong Kong a înregistrat peste 2.600 de cazuri confirmate de infectare cu COVID-19 transmise local şi 252 de cazuri importate.

93% din populaţia eligibilă din Hong Kong a primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19, în timp ce 89% din populaţia eligibilă a primit două doze.

Până luni, 65% dintre locuitori au primit a treia doză, de rapel, în timp ce aproape 170.000 de persoane au facut a patra doză, arata datele oficiale.

Citește și: Rafila: Dacă ar trebui să aleg între doza a 4-a acum sau la toamnă, aș alege la toamnă cu un vaccin anti-COVID specific | VIDEO