Confidenţialitate

Homo Smartphonicus, termenul utilizat de Google pentru a arăta dependența de smartphone

Homo Smartphonicus – iată noul termen inventat de Google pentru a arăta dependența oamenilor de telefoanele inteligente.

Potrivit unui studiu al companiei americane, românii stau cu ochii în telefon chiar și atunci când ies cu prietenii în oraș și nu ar concepe să plece din casă fără smartphone.

Cercetarea arată că nu la fel de dependenți sunt ungurii și slovacii.

Potrivit studiului Google, realizat în România, Ungaria, Cehia și Slovacia, navigarea pe internet cu ajutorul telefonului inteligent se face încă de la începutul zilei.

Aproape 6 din 10 utilizatori fac acest lucru dimineață, până să plece de acasă, în vreme ce o treime își verifică telefonul imediat după ce se trezesc.

Pe mai departe, Homo Smartphonicus român nu uită niciodată să plece din casă fără 3 lucruri, arată studiul Google: smartphone-ul, telefonul și cheile.

Nu aceleași sunt obiceiurile în Ungaria, Cehia si Slovacia: locuitorii din aceste țări sunt atenți, în primul rând, să nu uite acasă portofelul.

Studiul mai arată că telefonul este din ce în ce mai puțin folosit pentru a…telefona – 43% dintre posesorii de smartphone spun că îl folosesc pentru alte scopuri.

Cele mai importante aplicații cu alerte sonore de pe telefonul lui Homo Smartphonicus din Romania sunt, în ordine, SMS-ul, aplicatia de Facebook, email-ul și aplicațiile de comunicare precum Skype și Whats APP.

Studiul Google a fost realizat, in luna mai, pe un eșantion de 800 de utilizatori de internet mobil, cu vârste de peste 15 ani.

FOTO: Shutterstock