Hollande, Merkel si Rajoy merg in zona tragediei aviatice

Prăbuşirea avionului cu 150 de persoane la bord a îndoliat Europa.

Însoţiţi de preşedintele francez, cancelarul german şi premierul spaniol vor merge, astăzi, în zona tragediei aviatice de ieri.

Prăbuşirea avionului cu 150 de persoane la bord a îndoliat Europa.

Aparatul Airbus A320, aparţinând companiei Germanwings, filiala low-cost a Lufthansa, efectua un zbor pe ruta Barcelona – Dusseldorf şi a căzut într-o zonă muntoasă greu accesibilă din sud-estul Franţei, în apropierea localităţii Barcelonnette.

Majoritatea victimelor sunt germane şi spaniole.

Una dintre cutiile negre a fost găsită aseară. Anchetatorii au reluat cercetările în această dimineaţă, peste noapte fiind suspendate din cauza ninsorii.

Imediat după accident, preşedintele francez Francois Hollande a ţinut o conferinţă de presă în care a anunţat că ţara sa va depune toate eforturile pentru a lămuri circumstanţele accidentului.

Angela Merkel s-a declarat ‘bulversată’ de această dramă.

Premierul spaniol Mariano Rajoy a decretat 3 zile de doliu naţional.

Ca urmare a catastrofei aviatice, regele Felipe al Spaniei și-a anulat vizita oficială pe care tocmai o începuse la Paris.

Un purtător de cuvânt al Lufthansa, care deţine operatorul low-cost Germanwings, a confirmat pentru DPA că avionului i-a fost reparată, ieri, uşa trenului de aterizare.

Suspendate din cauza întunericului şi a ninsorii, cercetările la faţa locului au fost reluate în zori.

Cu destinaţia Dusseldorf, cursa low-cost a decolat în cursul dimineții de la Barcelona, având la bord 144 de pasageri și 6 membri ai echipajului. Niciunul nu a supravieţiut.

Un martor a declarat că scena este una ‘apocaliptică’.

Accesul în zonă, la 2.000 de metri altitudine, este foarte dificil din cauza pantelor abrupte. Se poate ajunge în regiune pe calea aerului sau la pas.

Este de aşteptat ca identificarea victimelor să dureze mai multe zile.

Între acestea se numără 16 elevi adolescenţi, dar şi cântăreţul de operă Oleg Bryjak.

Din primele date ale anchetei rezultă că avionul a pierdut altitudine, dar piloţii nu au transmis semnal SOS, iar condiţiile meteo erau prielnice zborului.