Confidenţialitate

Hidroelectrica vrea să se extindă în afara ţării

Producătorul de energie Hidroelectrica, una din cele mai profitabile companii de stat, vrea să se extindă în afara ţării, a declarat directorul general al companiei, Bogdan Badea.

De asemenea, se ia în calcul inclusiv achiziţia unor parcuri de producţie energie regenerabilă, eoliene sau fotovoltaice.

Directorul precizează că o altă opţiune este diversificarea activităţii, fiind chiar luată în calcul inclusiv achiziţia de active de la UCM Reşiţa.

Da, luăm în calcul să ne extindem în afara ţării. Pentru noi este o prioritate. Deja am demarat o acţiune de actualizare a planului de afaceri al Hidroelectrica. Dorim să corelăm listarea companiei şi cu ideea de investi în afară, de a ne extinde pe plan regional sau chiar mondial experienţa”, afirmă Bogdan Badea.

El a subliniat faptul că sunt foarte multe oportunităţi în afara ţării.

Vrem să ne aliniem la mentalitatea companiilor din afara ţării. Nu s-a luat încă o decizie, suntem în faza de analiză. Vrem să vedem ce oportunităţi sunt şi, după o analiză internă, o să luăm o decizie”, a menţionat șeful companiei.

În ceea ce priveşte modul în care compania se va extinde în afara României, Bogdan Badea spune că nu este exclusă nicio variantă.

Fie achiziţionăm, fie dezvoltăm capacităţi de producţie de energie din surse regenerabile, parcuri fotovoltaice sau eoliene. În egală măsură ne gândim şi la o diversificare a portofoliului de activităţi, de la o integrare pe verticală a companiei. Ne uităm şi la partenerii noştri tradiţionali, UCM Reşiţa. Fiind pentru noi un furnizor important de echipamente şi servicii, nu excludem ca anumite activităţi care se dovedesc profitabile să intre în portofoliul Hidroelectrica”, a mai adăugat directorul.

UCM Reşiţa a fost administrată judiciar de Remus Borza, acelaşi avocat care a scos şi Hidroelectrica din insolvenţă.

Compania a realizat în primele nouă luni ale anului un profit brut de 1.19 miliarde lei, raportat la o cifră de afaceri de 2,41 miliarde lei.

De asemenea, Ministerul Energiei a pregătit un proiect de lege de prin care vrea să listeze 10% din societate.

În anul 2016, Hidroelectrica a înregistrat un profit net de 1,36 miliarde lei, raportat la venituri totale de 3,39 miliarde lei.

Compania are circa 3.300 de angajaţi.