Confidenţialitate

Hidroelectrica, profit record: Cererea internă de energie şi preţurile au crescut

Cel mai mare producător de energie din România, controlat de statul român prin Ministerul Energiei, Hidroelectrica a terminat primele şase luni ale anului cu rezultate record, pe fondul creşterii cererii interne de energie şi al preţurilor mari.

Hidroelectrica a vândut cu 33% mai multă energie în primul semestru al anului, la un preţ mediu de 283 de lei pe MWh, cu 41% mai mare faţă de cel de anul trecut, în contextul în care costul său de producţie este, potrivit celor mai recente date disponibile, de circa 103 lei pe MWh, potrivit Mediafax.

Statul a lansat controale la companiile de furnizare a energiei din cauza creşterii facturilor, dar 80% din producţie este concentrată în mâinile sale.

Conform managementului companiei, în cursul primelor şase luni ale anului 2021 compania a înregistrat o cifră de afaceri de 3.206 milioane lei, în creştere cu 77,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, EBITDA de 2.442,3 milioane lei, în creştere cu 95,6% faţă de ace­eaşi perioadă a anului trecut şi un profit net de 1.687,4 mi­lioa­ne ei, în creştere cu 109,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut“, se arată într-un raport al Fondului Pro­prietatea, acţionar minoritar al Hidroelectrica.