Confidenţialitate

Hidroelectrica, amendată cu 400.000 pentru facturile trimise cu întârziere | AUDIO

Haosul facturilor la curent emise cu întârziere de Hidroelectrica: compania a fost amendată cu 400.000 lei de Autoritatea Națională de Reglementare în Energie. Este decizia luată după un control amplu pornit la începutul anului, ca urmare a numeroase reclamații făcute de clienți. Printre problemele de la Hidroelectrica se regăsesc: întârizerile mari la emiterea facturilor și contracte de furnizare a energiei electrice trimise către clienți, de asemenea, cu întârzieri, peste limita legală de timp.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Conducerea ANRE arată că „în contextul numeroaselor sesizări și reclamații primite referitor la comportamentul comercial al furnizorului de energie electrică Hidroelectrica SA, am dispus la începutul anului o amplă acțiune de control la furnizorul în cauză”.

S-au constatat mai multe probleme în urma verificărilor

Facturile nu au fost emise pentru cei aproape 483.000 de clienți, pentru fiecare perioadă de consum și faptul că nu s-au respectat intervalele din contracte pentru emiterea lor.

Autoritatea a constatat că la solicitările făcute de clienți, răspunsurile nu s-au transmis ori au fost întârziate.

O a treia neregulă: neîncheierea sau nerespectarea termenului de încheiere a contractului de furnizare a energiei electrice după acceptarea condițiilor de furnizare și transmiterea documentației necesare de către client.

Hidroelectrica are un istoric bogat în privința amenzilor

ANRE susține că a urmărit constant, anul trecut, activitatea companiei pe care a amendat-o de 71 de ori, „pentru fapte similare”. Cumulat, cele 71 de amenzi au avut o valoare de 365.000 de lei.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Facturile întârziate de la Hidroelectrica pot fi plătite în 6 rate egale | Calculul pentru consumul din ultimele luni ar trebui să ajungă la toți clienții în două luni