Confidenţialitate

Hexi Pharma susține că dezinfectanții furnizați spitalelor nu au avut bacterii

Hexi Pharma reacționează din nou în scandalul dezinfectanților și spune că produsele firmei furnizate din 1996 spitalelor și clinicilor nu au avut niciodată bacterii.

Reprezentanții companiei mai susțin că acest scandal tinde sa îngroape toate problemele din sistemul sanitar şi să îi ajute pe cei care au avut de profitat.

Hexi Pharma a livrat dezinfectanţi din anul 1996 până în acest an şi în tot acest timp produsele au fost supuse, fiecare lot în parte, unui riguros proces de verificare, în principal pentru efectul antimicrobian (este adevărat, nu pe componenta de substanţe active, căci asa cerea legea). Niciodată nu a plecat din fabrica Hexi Pharma vreun dezinfectant cu bacterii. De fiecare dată, pe fiecare lot în parte, s-au făcut teste, dacă au fost probleme s-au identificat la timp, astfel încât sub nici o forma nu au ajuns produse cu bacterii către orice fel de utilizator, fie el spital, clinică sau persoană fizică. Aceasta este o acuzaţie extrem de gravă şi ne uităm cu regret cum, tocmai astăzi, într-un articol în care, în sfârşit se găseşte o corelaţie între punerea în pericol a sănătăţii oamenilor şi nişte dezinfectanţi care nu sunt Hexi, GSP arunca din nou cu laitmotivul Hexi Pharma”, anunță compania într-un comunicat de presă.

Reprezentanții companiei care a livrat dezinfectanți diluați în 152 de unități medicale mai spun că e spre binele tuturor faptul că sunt scoase la iveală probleme din sistemul sanitar, dar nu toate acestea trebuie puse pe seama Hexi Pharma.

Compania face referire la articolul publicat astăzi de Gazeta Sporturilor, care reamintește că în 2014, medicii de la spitalul Elias au găsit într-un săpun o bacterie extrem de periculoasă.   

“După tot ce s-a întâmplat, nu vom accepta ca adevărate acte de omor, precum bacterii în dezinfectanţi sau, şi mai grav, în sterilizaţi, să fie puse pe seama Hexi. Cui prodest? Hexi Pharma a tăcut mult în acest scandal. A tăcut şi a primit fiecare piatra aruncată. Aşa a decis Dan Condrea. Dintr-un simţ al ridicolului prea bine dezvoltat, dintr-o încredere prea mare în instituţiile statului sau din alte motive pe care noi, cei care am rămas, nu le ştim”, se mai precizează în comunicat.

Reprezentanții cred că Hexi Pharma ar fi deranjat pentru că “nu a jucat cum a dictat sistemul”.

“România este o nişă imensă pentru piaţa de dezinfectanti. Hexi Pharma, după o muncă imensa, de-abia se apropia în acest an de un 20 la suta. A jucat cum i-a dictat sistemul. Sau nu. Poate asta a deranjat. Poate n-a ştiut cum şi cui. Dar vă atragem atenţia, cu tot respectul:  1 Că n-o să mai tăcem 2. Că în ritmul în care este gestionat de mass media astăzi, acest scandal tinde să îngroape toate problemele din sistemul sanitar. Continuând cu laitmotivul Hexi, îi ajutăm să profite pe cei care au avut de profitat (producători externi care vor cota de piaţă şi persoane care primesc ‘mulţumiri’ în Bani. Spitalul Elias după ce a găsit bacterii în săpun, a cumparat de la Hexi Pharma produse pe care le-a testat şi verificat. De ce spunem doar jumătăţi de adevăruri?”.

Hexi Pharma este urmărită penal de Parchetul General pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Potrivit unui comunicat al Parchetului, Hexi Pharma a livrat în 152 de spitale dezinfectanți diluați în valoare de 51 de milioane de lei.