Confidenţialitate

Hexi Pharma trebuie să plătească despăgubiri totale de 10 milioane de euro către mai multe unități medicale. Decizia este finală | AUDIO

Decizie definitivă: Hexi Pharma, compania care furniza dezinfectanți diluați către sute de spitale din țară, trebuie să plătească despăgubiri totale de 10 milioane de euro către mai multe unități medicale. Vă reamintesc – Firma și directorii săi au scăpat însă de răspunderea penală după ce faptele de care erau acuzați s-au prescris.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Curtea de Apel București a respins definitiv, ca inadmisibilă, contestația formulată de firma Hexi Pharma, care a încercat astfel să scape de plata despăgubirilor către spitalele din țară cărora le-a furnizat deinfectați diluați și automat ineficienți.

Hexi Pharma a fost obligată astfel să plătească peste 10 milioane de euro mai multor unități sanitare din București și din țară. Printre acestea: Instistutul „Marius Nasta”, Spitalul Clinic „Bagdasar Arseni” sau Spitalul de Urgență pentru Copii „Marie Curie”.

În 2016, după tragedia de la Colectiv, jurnaliștii de la Gazeta Sporturilor au scos la iveală că Hexi Pharma a diluat dezinfectanții folosiți în peste 300 de spitale din țară. Numeroși pacienți au suferit din această cauză infecții nosocomiale.

Cei doi directori ai firmei, Flori Dinu și Mihail Leva au fost acuzaţi de fals în înscrisuri sub semnătură privată și participație improprie la infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor fiind condamnați în primă instanță la închisoare. Ulterior faptele s-au prescris.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Farmaciile vor fi înființate la cel puțin 250 de metri una de alta în orașe și la o distanță de 500 de metri la sate, arată un proiect de ordonanță a Guvernului | AUDIO