Confidenţialitate

Farmaciile vor fi înființate la cel puțin 250 de metri una de alta în orașe și la o distanță de 500 de metri la sate, arată un proiect de ordonanță a Guvernului | AUDIO

Farmaciile ar urma să fie înființate în orașe la o distanță de cel puțin 250 de metri una de alta, iar la sate la o distanță de 500 de metri. Se va ține cont și de  numărul de locuitori. Așa prevede un proiect de ordonanță a Guvernului pus în transparență de Ministerul Sănătății.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit proiectului de ordonanță a Guvernului, înființarea unei farmacii va fi autorizată în funcție de numărul de locuitori. În București, o farmacie la 3000 de locuitori, în orașele reședință de județ la 3500 de persoane, iar în celelalte localități și la sate, una la 4000 de locuitori.

Totodată, farmaciile vor primi autorizație de înființare dacă se află la cel puțin 250 de metri distanță una față de cealaltă în orașe și la 500 de metri în mediul rural.

Dacă în mediul rural nu există o unitate farmaceutică autorizată pe o distanţă de cinci kilometri se poate înfiinţa una, fără a se ține cont de numărul de locuitori.

Ministerul Sănătăţii va publica pe site-ul propriu lista cu unităţile farmaceutice autorizate.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Iași: Medicii îngrijesc primul pacient care prezintă coinfecție de gripă și COVID-19 | AUDIO