Confidenţialitate

Hexi Pharma a renunțat la cererea de insolvență

Firma Hexi Pharma, urmărită penal în dosarul dezinfectanţilor diluaţi folosiţi în spitale, a renunţat la cererea de insolvenţă pe care a depus-o, pe 11 mai, la Tribunalul Bucureşti. În aceste condiții, judecătorii au luat act de solicitarea firmei.

Decizia Hexi Pharma vine după ce, luni, Judecătoria Sectorului 5 a hotărât ca firma să nu poată începe, timp de două luni, procedura de dizolvare sau lichidare. Judecătoria a mai hotărât ca Hexi Pharma să nu înstrăineze activele, să nu diminueze capitalul social şi să nu facă niciun fel de transferuri băneşti sau plăţi, cu excepţia salariilor şi a plăţilor la utilităţi.

Mai mult, în această perioadă de două luni, companiei i-a fost interzis să mai vândă produse biocide. Solicitarea de interzicere a dizolvării a fost făcută de Parchetul General.

Hexi Pharma este acuzată de participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

Compania a cerut intrarea în insolvenţă, susținând că are o datorie de 23,5 milioane de lei către bugetul de stat şi către furnizori ai societăţii, dar şi facturi în valută neachitate de peste 20 de milioane de euro către două firme offshore din Cipru.

Hexi Pharma este cercetată și de fisc. ANAF verifică firma din punct de vedere fiscal, inclusiv pe linia relaţiei cu firmele offshore din Cipru.