Hero sau Brave? La Ocean Lava Romania, tu decizi ce vrei să fii

 

Sportivi din țară și din străinatate se vor întrece, sâmbătă, 24 iunie, în cadrul Ocean Lava România, Mamaia, o competiție internaţională pe o distanță eroică de 1,9 km înot, 96 km bicicletă și 21 km alergare.

Evenimentul face parte dintr-un program mai amplu de promovare a litoratului românesc la nivel internaţional ca staţiune turistică pentru sportivii amatori sau de performanţă.

Ocean Lava Romania face parte din seria de triatlonuri Ocean Lava Planet, un nou brand internațional de triatlon, care a luat naștere în Lanzerote în 2014, odată cu triatlonul Ocean Lava Arecife – Lanzerote. Acum a devenit un succes pe tot globul, având deja 20 de țări sub licență.

Proba de înot va fi în Marea Neagra, cea de bicicletă în jurul lacului Siutghiol, iar alergarea pe promenadă, pe lângă briza mării, ceea ce va oferi o experiență unică participanților care se vor aventura în competiție.

Participanții vor putea alege una dintre cele două distanțe denumite generic HERO și BRAVE.

HERO este proba regină a competiției și este dedicată celor foarte bine pregătiți, având următoarele distanțe: 1,9 km înot, 96 km bicicletă și 21 km alergare.

BRAVE a fost concepută pentru cei curajoși, care vor să iși depașească limitele și presupune parcurgea a 1 km înot, 64 km bicicletă și 7 km alergare.

Ocean Lava Mamaia este parte și din circuitul pe distanță semi lungă al Federației Române de TriatlonFRTRI Halfdistance Triathlon Series Events, alături de alte trei competiții, cea de la Mamaia fiind a doua etapă din serie.

Înscrierile la competiție se deschid luni, 27 martie, iar locurile vor fi limitate pentru fiecare probă în parte: 200 la HERO individual + 50 la ștafetă și 150 locuri la BRAVE.

Mai multe detalii despre competiție se găsesc pe site-ul oficial: oceanlava.ro.

Ocean Lava România, Mamaia, este o competiție organizată de Clubul Sportiv Smart Atletic, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța și al Federaţiei Române de Triatlon.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS