Confidenţialitate

Hellvig, înainte de audierea în Comisia SRI: ”Niciodată SRI în mandatul meu nu va fi implicat politic”

Directorul SRI, Eduard Hellvig, a declarat joi, înainte de audierea din Comisia de control al SRI, că nu îşi reproşează „absolut nimic” în urma violenţelor care au avut loc săptămâna trecută la protestele din Piaţa Victoriei.

 

A subliniat că Serviciul Român de Informaţii nu va fi implicat în nicio activitate politică atât timp cât se află sub conducerea sa.

 

Șeful SRI și ministrul de Interne, Carmen Dan, sunt audiați în comisia parlamentară după ce săptămâna trecută ministrul s-a plâns că nu a existat o bună comunicare între MAI și SRI și că nu a fost informată cu privire la grupurile violente care au atacat jandarmii la protestele din 1 februarie.

 

„Colaborarea instituţională între SRI si MAI se face pe bază de protocol. Acolo, în protocol, sunt scrise toate mecanismele de colaborare între cele doua instituţii şi o să vi le comunice domnul preşedinte Ţutuianu după audieri”, a declarat Eduard Hellvig.

 

Șeful Comisiei pentru controlul SRI, Adrian Țuțuianu, dorește să afle, între altele, dacă în timpul protestelor din 1 februarie din Piaţa Victoriei au avut loc tentative de “înlăturare în forţă” a instituţiilor democratice.